Aquamarijn

De naam Aquamarijn betekent letterlijk zeewater in het Latijn. Deze edelsteen brengt geluk aan zeevaarders, beschermd hen tegen ruw water en zeeziekte. Misschien dat zeevaarders ze in het verleden als amuletten om hun hals droegen, of dat hun dierbaren de edestenen in hun kleding borduurden, om zo voorspoed af te dwingen.

Aquamarijn producten bekijken? Klik hier…

Reiniging en behandeling.

Aquamarijn is familie van de Smaragd. Maar beter te onderhouden. De kwaliteit van Smaragd word op vele manieren verbeterd. Maar dit is bij Aquamarijn niet het geval.  Hierdoor is een Aquamarijn, ten opzichte van een behandelde Smaragd, duurzamer. En zal dus minder gemakkelijk breken. Op de schaal van Mohs(hardheid), scoort Aquamarijn hardheid 8. Wat betekend dat ie zeer duurzaam is. Desondanks deze hoge duurzaamheid is reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen of ultrasone reinigers niet aan te raden. De beste manier om een Aquamarijn te reinigen is met warm water waarin een wat groene zeep en een klein beetje ammoniak is opgelost. Voor het grove vuil of aanslag kan men het beste gebruik maken van een tandenborstel.

Vaak gezien als edelstenen voor zeemeerminnen, door de groen-blauwe kleur als de zee, komt Aquamarijn eigenlijk van diep binnenuit de aardkorst net als meeste andere edelstenen. Aquamarijn is onderdeel van de mineraal groep Beryl. En daarmee familie van Smaragd. Sommige Aquamarijnen hebben zelfs een groenige tint, wat een Teal kleur(blauw-groene) geeft. Een diep blauwe kleur is de meest gewenste kleur. Dus meestal worden deze groene edelstenen hitte behandeld om de groene tint weg te “branden”.

Ring met Aquamarijn en Diamant voor een bruiloft.

Om op een bruiloft een ring te dragen met Aquamarijn en Diamant getuigd niet alleen van goede smaak, maar ook van een fascinerende traditie. De Aquamarijn zou voor een goede echtelijke band zorgen, en geluk en voorspoed brengen, vooral voor de bruid. Al sinds de middeleeuwen, denkt men dat de Aquamarijn de kracht bezit om de relatie tussen echtgenoten te  vernieuwen. En is daarom een populair cadeau voor een 16de of 19de trouwdag.

Geboortesteen van maart

Aquamarijn en Diamant ring, iedere maand heeft een geboortesteen toegewezen gekregen. Voor maart is dit de verfrissende Aquamarijn. Als je op zoek bent naar een ring met de geboortesteen van maart. Dan is er een ruime sortering van ringen met Aquamarijn in verschillende kleuren, groottes en slijpsels.
Vindplaats
De meeste en bekendste Aquamarijnen komen uit Brazilië, beroemd voor de diep zee blauwe kleur die er vandaan komt. Er zijn ook mijnen in Pakistan, Afghanistan, Rusland, Tanzania, Madagaskar en Zambia. De plaats waar het eerst Aquamarijnen gedolven werden is Madagaskar, maar toen de mijnen in Brazilië werden opdekt. Werden de mijnen in Madagaskar minder belangrijk.  Publieke opinie is dat de diepe kleur van de Aquamarijnen uit Brazilië de mooiste is. Een sieraad met Diamant en een grote, diep blauwe, Braziliaanse Aquamarijn is een kostbaar bezit. En is een symbool van status dat jouw omgeving niet zal ontgaan.

Magische traditie

Aquamarijn en Diamant ring, Zoals vele edelstenen, heeft deze zee-kleurige edelsteen een geschiedenis vol rijke verhalen en magische  betekenis. Een paar van deze bijzondere eigenschappen die de edelsteen toegedicht worden hebben te maken met instinct en de psyche. Er word zelfs beweeerd dat de Aquamarij slaapstoornissen kan verhelpen. De hik kan stoppen of zelfs eeuwige jeugd kan brengen. Deze verjongende krachten komen waarschijnlijk voort uit de associatie met water en de  leven gevende kracht van de oceaan.

0