U kunt bij ons terecht voor alle reparaties aan uw horloge.

Het vervangen van een batterij of een nieuw horlogebandje gebeurt bij ons in huis. Voor werkzaamheden zoals reinigen, polijsten, horlogeglazen vervangen, uurwerken vervangen of herstellen, waterdicht maken tot aan een full servicebeurt sturen wij het horloge door naar een erkend horlogemaker met licenties voor alle grote merken.

Als u een horloge ter reparatie aanbiedt wordt, bij een reparatie boven de € 60,  eerst een prijsopgave gegeven. Op reparaties krijgt u een half jaar garantie. Niet onder garantie vallen: storingen van buitenaf, roest, glas, kroon, en stukgaan van horlogeband.
Aarzelt U niet, uw horloge is bij ons in vakkundige handen.

 

Waterdichtheid horloges

Op de meeste waterdichte horloges vind u een van de onderstaande aanduidingen. Als er niets op staat is het horloge dus niet goed beschermd.

  • 3 Atm (= 30 meter) waterresistant. Deze horloges zijn bestand tegen regen en spatwater.
  • 5 Atm (= 50 meter) waterresistant. Deze horloges zijn geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden. Ze zijn ongeschikt voor snorkelen of duiken met perslucht.
  • 10 Atm(=100 meter) waterresistant. Deze horloges zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Zij zijn echter ongeschikt voor duiken met perslucht. Opgepast moet worden voor grote temperatuurverschillen.
  • 20 Atm(=200 meter)waterresistant. Deze horloges zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.

De aanduidingen waterproof of showerproof en meer van dit soort termen zeggen dus weinig of niets over de mate van waterdichtheid van een horloge. Soms staat er bijvoorbeeld een visje op de kast wat zou betekenen dat er van alles mee kan, leest u dan de gebruiksaanwijzing goed en neem onderstaande in acht.

Van 100 procent waterdichtheid kan men dus bijna nooit spreken. De afdichtringen oftewel de pakkingen welke de kroon en het deksel afsluiten zijn van rubber.  Dit rubber kan door veroudering en onder bepaalde omstandigheden snel achteruitgaan en de dichting opheffen. Ook grote temperatuurverschillen kunnen tijdelijk de waterdichtheid opheffen door snel uitzetten en krimpen van verschillende soorten materialen. Het vervormen van de kast ook door b.v. vallen of stoten kan de waterdichtheid ineens teniet doen.

Om deze redenen wordt er geen garantie gegeven op schade na binnendringen van vocht!

Door het horloge regelmatig onderhoud te geven met vervangen van de pakkingen kunt u uw horloge zo lang mogelijk en zo goed als mogelijk beschermd houden.

0