Trollbeads dag 14 maart 2015

Trollbeads dag bij Arnold van Dodewaard

zaterdag 14 maart 2015

Dit jaar verkopen wij al 10 jaar Trollbeads. En dat gaan we natuurlijk vieren !

U bent van harte welkom om dit heugelijk feit met ons te vieren. We organiseren een feestelijke dag die geheel in het teken staat van de Trollbeads. Speciaal voor deze dag nodigen wij een glas kunstenares uit die voor ons een demonstratie kralen maken komt geven. Daarnaast hebben wij vele andere verrassende ontwikkelingen en innovaties voor u in petto. Die wij graag op deze dag met u willen gaan delen.

Wat: 10 jarig jubileum “Trollbeads in Bloemendaal”
Wanneer: zaterdag 14 maart 2015
Waar: Bloemendaalseweg 95, 2061 CE Bloemendaal

Deelname aan de Trollbeads Dag is gratis.
Aanmelden is niet nodig, inlopen kan tot 17.00u.

Trollbeads dag bij Arnold van Dodewaard zaterdag 14 maart 2015

Herinneringen voor het levenDesign-your-own
Begin je TROLLBEADS-collectie met een armband die bij je stijl, je herinneringen en je persoonlijkheid past. Laat TROLLBEADS je de beste en belangrijkste verhalen over jouw leven vertellen. Je hoeft alleen maar het volgende te doen:

1. Kies een armband uit
2. Kies een slotje uit
3. Kies de kralen uit

 

trollbeads armband

 

 

Ambachtelijke kwaliteitdemonstratie kralen maken bij Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
TROLLBEADS-sieraden worden gemaakt van 18-karaats goud, zuiver zilver, Italiaans glas, zoetwaterparels en edelstenen en worden met behulp van verschillende traditionele en moderne technieken gemaakt.
De gouden en zilveren TROLLBEADS krijgen hun vorm via de methode van de zogenaamde cire perdu of ‘verloren was’, een 3000 jaar oude techniek waarmee kleine details van was in edelmetalen kunnen worden gegoten. Elke glazen kraal wordt met de hand gemaakt van gloeiend heet glas in een open vuur. Geen twee TROLLBEADS zijn daarom hetzelfde – elke TROLLBEAD is uniek.


Deense kwaliteit TrollbeadsDeens design
TROLLBEADS is een treffend voorbeeld van Deens design, dat bekend staat om zijn eenvoud, functionaliteit en kwaliteit.
Design is de drijvende kracht achter TROLLBEADS en de ontwerpers die met materialen en vakmanschap van topkwaliteit werken. Tot nu toe hebben ruim 50 ontwerpers aan de TROLLBEADS-collectie bijgedragen.
TROLLBEADS worden op internationaal niveau geprezen vanwege de artistieke kwaliteit en zijn te zien geweest op de beurs voor Sculptuur & Functionele Kunst in Chicago en New York.


Since-1976 Sinds 1976
Het verhaal over TROLLBEADS begon in 1976 in Denemarken. De eerste kraal was klein en met maar liefst zes gezichtjes versierd. Dit ontwerp van Søren ‘Zilversmid’ Nielsen werd in de juwelierszaak van zijn vader Svend in het centrum van Kopenhagen verkocht.
De collectie werd later met glazen kralen, gouden kralen edelstenen en parels uitgebreid en er werden nieuwe slotjes ontworpen die het mogelijk maakten kralen toe te voegen of te verwijderen en met verschillende combinaties te werken.

 

0